De mensen van voorbij
De mensen van voorbij

De mensen van voorbij

Tijdens de laatste zondag van het kerkelijk jaar worden in veel gemeenten de mensen herdacht die in het afgelopen jaar overleden zijn. Een bijzonder en vaak ook emotioneel moment. Een dienst waarin ook juist een boodschap van hoop mag klinken. In het voorbereiden van zo’n dienst kwam ik een prachtig gedicht tegen van Hanna Lam: “De mensen van voorbij”.

Na een korte zoektocht op internet kwam ik erachter dat meerdere mensen getracht hebben om deze mooie en hoopvolle tekst zingbaar te maken. Zie bijvoorbeeld deze twee melodieën:

  • https://www.youtube.com/watch?v=aNlclbNoPSk (melodie Guus Kuijs)
  • https://www.youtube.com/watch?v=H133QflEpTE (uit Nederland Zingt)

Hieronder vindt u mijn poging. De bladmuziek is onder vermelding van dichteres en componist vrijelijk te gebruiken. Ik zou het wel leuk vinden om te horen of het gebruikt wordt en hoe het bevalt.

Hoewel ik de melodie zelf heb geschreven, kwam ik er naderhand achter dat de derde regel wel erg lijkt op een regel van gezang 301 uit het oude liedboek. Dat is oprecht per ongeluk zo gegaan. Misschien zat die ergens verstopt in mijn achterhoofd, misschien is originaliteit maar relatief. Hoe het ook zij…ik houd het voorlopig hier maar op.

De mensen van voorbij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *