Kyrië
Kyrië

Kyrië

Mijn eerste blogpost in tijden weer. Volgens mij kun je ook goede voornemens inzetten halverwege het jaar. Ik ga proberen om iets regelmatiger hier iets te delen.

Al een hele tijd geleden ontwikkelde in mijn hoofd zich de gedachte om eens een ‘modern’ Kyrië te schrijven op een bekende melodie. De melodie (‘Zoek eerst het Koninkrijk van God) en de tekst voor de eerste coupletten had ik al snel gevonden. Alleen over het laatste couplet heb ik met tussenpozen een paar maanden na zitten denken. Het (voorlopige) eindresultaat is hieronder te vinden. Wie weet kom je het hier toevallig tegen en vind het zijn plek in liturgieën in andere kerken. Ik zou het leuk vinden om dat dan te horen.

Net als bij de originele melodie is het mogelijk om uiteindelijk het lied in canon te gaan zingen waardoor er een continue ‘Heer, ontferm U’ zal klinken. Dat lijkt mij stiekem het mooiste. Want dat gebed mág ook steeds opnieuw blijven klinken in deze wereld…

Kyrie Voice 2

Eén reactie

  1. Inderdaad loopt het vierde couplet niet. Dat zit ‘em vnl. in de eerste regel, omdat daar een verbindingsboog ontstaat.
    “Voedsel en welvaart zijn one_erlijk verdeeld”
    Als je dit vervangt door:
    “Voedsel en welvaart zijn niet voor iedereen” ben je van die boog af en hoef je je tijdens het zingen niet af te vragen waar je de klemtoon moet leggen. En die canon gaat zeker lukken. Ik verheug me er nu al op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *