Verdiend
Verdiend

Verdiend

In de berichtgeving rond de evacuatievluchten uit Afghanistan bleef ik hangen op een citaat van Mark Rutte: “Nederland doet er alles aan om ambassadepersoneel, tolken en ‘anderen die onze bescherming verdienen’ weg te krijgen uit Afghanistan. Maar het is ingewikkeld.” Het citaat triggerde mij en geïnspireerd door Toon Hermans (link), Herman Finkers (link) en Matteüs 25:35-36 leverde dat onderstaand gedicht op.

verdiend

ik droomde van vrijheid,
van vrede en recht
maar ontwaak in een wereld
waar men nog steeds vecht
pas als ik aan jou
mijn waarde laat zien
pas dán mag ik zeggen:
‘k heb bescherming verdiend

zie mij daar hongerig,
dorstig, ziek staan
een vreemde, een naakte,
gevangen Afghaan
durf je te kijken,
kijk je dwars door mij heen?
wie waagt het te helpen,
wie herkent mij meteen?

ik droomde van vrijheid,
van vrede en recht
maar ontwaak in een wereld
waar men nog steeds vecht
pas als ik aan jou
mijn waarde laat zien
pas dán mag ik zeggen:
‘k heb bescherming verdiend

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.